×

به اشتراک بگذارید

  • درب اتوماتیک خروج اضطراری

در حال حاضر استانداردهای ساختمان سازی جهانی و همچنین بسیاری از کارشناسان، استفاده از درب هایی که باز و بسته کردنشان سخت است را در ساختمان های پر تردد به¬طور کامل رد می کنند؛ چراکه بسته ماندن درب زمانی که مشکلاتی مانند حریق یا زلزله پیش می آید، می تواند باعث حبس شدن افراد در ساختمان و به خطر افتادن جان آن ها شود. به همین دلیل است که در حال حاضر سخت گیری های زیادی برای استفاده از درب های مناسب در ساختمان های مختلف انجام می شود و همه ساختمان سازان ملزم هستند از درب های مناسب اتوماتیک و غیر اتوماتیک استفاده کنند. یکی از استانداردهای ساختمان سازی امروز، استفاده از درب اتوماتیک خروج اضطراری است. اینکه این درب اتوماتیک چه ویژگی ها و چه کاربردهایی دارند و چرا باید از آن ها در ساختمان ها استفاده کرد را در ادامه این نوشته بررسی خواهیم کرد:

درب اتوماتیک خروج اضطراری چیست و چه کاربردهایی دارد؟

یکی از تصمیمات هوشمندانه ساختمان سازان، معماران و صاحبان مشاغل، استفاده از درب های اتوماتیک و نمای سرامیک است. این درب ها از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کنند و مانع باز ماندن درب پس از خارج شدن افراد می-شوند. اما تصور کنید که وارد مکان بزرگ و پر رفت و آمدی شده اید که به این درب¬های اتوماتیک مجهز شده است و با بروز یک حادثه یا یک اتفاق مجبور هستید به سرعت آنجا را ترک کنید. در چنین شرایطی همه افرادی که در آن مکان حاضرند سعی می د همراه با شما خود را به بیرون از محیط برسانند. اما باز و بسته شدن درب اتوماتیک مانع این کار شده و این اتفاق باعث حبس شدن افراد داخل ساختمان یا افتادن افراد در دهانه درب می شود.

این یک خطر جدی برای جان افراد است که مسئولیت آن تمام و کمال با صاحبان مشاغل مختلف و مالکین مجتمع ها و مراکز تجاری است. اما راه حل آن استفاده از درب اتوماتیک خروج اضطراری یا بریک اوت (Break-out doors ) است. اینکه یک درب اتوماتیک خروج اضطراری چگونه می¬تواند مانع بروز این اتفاقات شود را در ادامه می خوانیم:

نحوه عملکرد درب اتوماتیک خروج اضطراری

درب اتوماتیک خروج اضطراری در ظاهر شبیه درب های اتوماتیک چهار لنگه یا شش لنگه کشویی است. همچنین یک درب اتوماتی خروج اضطراری در حالت عادی نیز عملکردی مانند درب های اتوماتیک ساده دارد؛ یعنی با نزدیک شدن فرد، درب باز شده و پس از چند ثانیه مجددا بسته می-شود. اما به محض اینکه مشکلی پیش بیاید و اتفاقی شبیه حریق یا زلزله رخ بدهد، درب ها به طور دستی و با استفاده از یک دکمه یا دستگیره های مخصوصی کاملا باز می مانند. برخی از آن ها نیز به سیستم اعلان حریق متصل بوده و پس از بروز این اتفاق به صورت اتوماتیک کاملا باز می مانند.

در چنین شرایطی لنگه های درب اتوماتیک خروج اضطراری که کشویی یا اسلایدینگ هستند، پشت سر هم یا کاملا چسبیده به هم قرار گرفته و دهانه درب به¬طور کامل برای فرار و خروج افراد باز مانده و دیگر به صورت اتوماتیک بسته نمی شوند. این حرکت باعث می¬شود افراد بتوانند از تمام عرض درب برای فرار استفاده کرده و راه خروج و فرار افراد با سرعت بیشتری فراهم شود.



درب اتوماتیک خروج اضطراری



کاربردهای درب اتوماتیک خروج اضطراری

ایمنی ای که درب اتوماتیک خروج اضطراری و هندریل شیشه ای فراهم می کند باعث می شود استفاده از آن در همه اماکن لازم و ضروری باشد. در واقع هر کسی با هر شغل و با هر هدفی می تواند ساختمان خود را به درب اتوماتیک خروج اضطراری مجهز کند. حتی اگر در یک مجتمع چند طبقه و یک آپارتمان مسکونی زندگی کند می¬تواند به جای درب های اتوماتیک ساده یا درب های لابی شیشه ای، این درب ها را انتخاب کند. اما طبق استانداردهای جهانی استفاده از این درب ها در اماکنی مانند آنچه در ادامه گفته می¬شود ضروری و واجب است و از طرف کارشناسان مختلف نیز توصیه می¬شود.

• سالن های سینما، تئاتر و محل برگزاری کنسرت ها

• بیمارستان ها و درمانگاه ها

• بانک ها و مراکز مالی

• فروشگاه های بزرگ

• فرودگاه¬ها، ایستگاه های قطار، ایستگاه مترو و ترمینال ها

• مجتمع های تجاری و تفریحی بزرگ

• نمایشگاه ها و مجتمع های بزرگ و پر رفت و آمد

• مراکز آموزشی، دانشگاه ها و مدارس

• ورزشگاه ها و باشگاه ها

• هتل ها و رستوران ها

درب اتوماتیک خروج اضطراری باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

پس از اینکه به طور دقیق در مورد چیستی و کاربرد درب اتوماتیک خروج اضطراری دانستیم باید در مورد ویژگی های این درب ها نیز بیشتر بدانیم؛ چراکه آنچه آن¬ها را از سایر درب های اتوماتیک متمایز می-کند، ویژگی های آن هاست. به طور کلی به یاد داشته باشید که این درب ها باید خصوصیات زیر را داشته باشد:

• عملکرد بهترین درب های اتوماتیک خروج اضطراری باید ساده باشد، به طوری که فرد پس از بروز حادثه بتواند به راحتی درب را باز و از حالت اتوماتیک در بیاورد.

• کیفیت شیشه ها و چهارچوب آلومینیومی یا فلزی باید به گونه ای باشد که حداکثر امنیت را برای افراد فراهم کند.

• درب اتوماتیک خروج اضطراری دارای دکمه اضطراری است که حتی در صورت قفل بودن درب نیز آن را به حالت باز نگه می دارد.

• ریل این درب¬ها باید به صورت توکار باشد تا پای افراد هنگام فرار به آن¬ها گیر نکرده و خطری برای افراد در پی نداشته باشد.

• پیشرفته ترین این درب ها به سیستم اعلان خطر مرکزی ساختمان وصل هستند و به طور اتوماتیک و پس از دریافت پیغام به صورت کامل باز شده و دیگر بسته نمی¬شوند.

• مجهز به قفل دو جهته الکترومکانیکال هستند.

• این درب ها باید بتوانند با باطری نیز کار کنند تا در هنگام قطع برق قفل نشده و بتوان از آن ها استفاده کرد.

نکات مهم هنگام سفارش و خرید درب های اتوماتیک خروج اضطراری

برای اینکه بهترین و مناسب ترین درب اتوماتیک خروج اضطراری را برای ساختمان خود انتخاب کنید، باید نکاتی را در نظر بگیرید. این نکات برای شما بهترین راهنما بوده و می¬توانند شما را در مسیر درستی برای انتخاب این درب ها قرار دهند.

• هنگام انتخاب نوع درب به عرض دهانه خروجی ساختمان خود و تعداد لنگه¬های دربی که نیاز دارید فکر کنید. تعداد لنگه ها باید به گونه ای باشد که هنگام خروج اضطراری مانعی برای افراد نباشد.

• برای طراحی درب اتوماتیک خروجی اضطراری می توانید از انواع درب¬های کشویی، درب های قوسی، لولایی و تاشو استفاده کنید. برای انتخاب هر کدام از آن ها نیز باید به نیازها و نوع ساختمان دقت کرده و ایمن ترین و بهترین آن ها را انتخاب کنید.

• سعی کنید به جای فکر کردن به قیمت درب اتوماتیک خروج اضطراری و تلاش برای کم کردن هزینه ها، بهترین درب را از نظر کیفیت انتخاب کنید.

• به گارانتی، خدمات پس از فروش و ضمانت دربی که می خرید دقت کنید. این نشان می دهد فروشنده از کیفیت دربی که عرضه می کند کاملا اطمینان دارد.

مطلب پیشنهادی : نمای شیشه ای مدرن

مقالات مشابه

کیفیت ماندگار است

Aluminum door, window and facade