×

به اشتراک بگذارید

  • نمای شیشه ای


نمای شیشه ای یکی از زیباترین جلوه‌های معماری مدرن است و نمای شیشه ای انواع مختلفی دارد مانند نمای شیشه ای فریم لس. شما در نگاه کردن به یک ساختمان شیشه‌ای، تنها سازه را نمی‌بینید، بلکه آسمان و مناظر دوروبر را هم در آن می‌بینید و لذت می‌برید. ساختمان شیشه‌ای، در واقع آئینۀ تمام‌نمای مناظر اطراف است. اجرای نمای شیشه ای ساختمانی در اختیار شما می‌گذارد که بیشتر سطح روی آن از شیشه پوشیده شده است. سازه‌ای که بیشترین نور و روشنایی را برای ساکنان آن به ارمغان می‌آورد. زیبایی سازه شیشه‌ای اولین چیزی است که در نگاه اول نظر همگان را به خود جلب می‌کند. سبکی که تغییرات زیادی در معماری معاصر ایجاد کرده است.

با ما در نگاهی به انواع نمای شیشه‌ای ساختمان همراه باشید.

انواع نمای شیشه ای ساختمان

طراحی نمای شیشه ای ساختمان در شکل‌های مختلف انجام می‌شود که هرکدام آنها دارای ویژگی‌های خاص خود است.

1- نمای شیشه‌ای اسپایدر:

نمای اسپایدر گونه‌ای از نمای شیشه ای مدرن است که در آن شیشه‌ها با اتصالات نقطه‌ای به ساختمان وصل می‌شوند. اتصالات نقطه‌ای حالتی شبیه چنگک به این سیستم می‌دهد که نام اسپایدر یا عنکبوت را برای آن به دنبال داشته است. طراحی نمای شیشه ای ساختمان با روش اسپایدر با کمترین استفاده از قاب، دیدی گسترده و نمایی زیبا در اختیار شما قرار می‌دهد.

بیشتر شیشه‌های به‌کاررفته در نمای اسپایدر تک‌لایه هستند. در برخی از این نماها نیز از شیشه‌های لمینتی دو لایه استفاده می‌شود. البته در سیستم‌های پیشرفته‌تر این سبک از اجرای نمای شیشه ای، امکان بهره‌گیری از شیشه دوجداره هم فراهم شده است.

اجرای نمای شیشه ای اسپایدر مناسب ساختمان‌هایی با اندازه‌های بزرگ است. شیشه‌های به‌کاررفته در این نوع نمای شیشه‌ای نشکن هستند و در برابر ضربه و شرایط مختلف آب‌وهوایی از مقاومت خوبی برخوردارند. نمای اسپایدر انواع مختلفی دارد.

انواع نمای اسپایدر:

* اسپایدر لوله‌ای:

در نمای اسپایدر لوله‌ای بیشتر از لوله‌های فولادی و استیل به‌عنوان نگهدارنده سازه استفاده می‌شود. استفاده از لوله‌های استیل به‌دلیل هم‌جنس بودن با یراق‌های سازه، زیبایی این نوع نما را بیشتر می‌کند.

* اسپایدر فین گلس:

در نمای اسپایدر فین گلس، به‌جای لوله‌های فلزی، از ستون‌های شیشه‌ای استفاده می‌شود. همین نکته باعث شده نمای فین گلس نسبت به نوع قبلی از یکپارچگی بیشتری برخوردار باشد.

* اسپایدر اسپیس فریم:

اسپایدر اسپیس فریم یکی از انواع نمای شیشه ای است که از فرم‌های هندسی ساخته می‌شود و بیشترین کاربرد آن در فضاهای گنبدی، کروی و منحنی سقفی است. از اسپایدر اسپیس فریم بیشتر در ساخت غرفه‌های نمایشگاه‌ها استفاده می‌شود.

* اسپایدر کابلی:

نمای اسپایدر کابلی از کابل‌های مقاومی تشکیل شده که وزن سنگین شیشه‌ها و بار مرده سازه را تحمل می‌کنند و به زمین انتقال می‌دهند. طراحی نمای شیشه ای ساختمان با روش کابلی نیاز به محاسبات دقیق مهندسی دارد.



نمای شیشه ای




نمای شیشه ای مدرن

* اجرای نمای شیشه ای اسپایدر نیاز دائم به کنترل و آب‌بندی، و همچنین اجرای درست در زمان ساخت دارد.

* اجرا و نگهداری این نوع نمای شیشه ای مدرن آسان است.

* نمای اسپایدر یکسره و شفاف است.

* این سیستم نارسانای خوبی در برابر صدا و رطوبت است.

* از انواع نمای شیشه ای مدرن است که گوناگونی زیادی در رنگ و شکل دارد.

* نمای اسپایدر ضد زنگ‌زدگی است.

* مقاومت خوبی در برابر زمین‌لرزه دارد.

2- نمای شیشه‌ای کرتین وال یا لامل:

نمای کرتین وال یکی دیگر از انواع نمای شیشه ای ساختمان است که به نمای خودایستا معروف شده است. طراحی نمای شیشه ای ساختمان با ساختار خودایستا سنگینی وزن شیشه‌ها و قاب‌های نمای ساختمان را بر روی دیوار شیشه‌ای می‌اندازد. در این نوع نمای شیشه‌ای ساختمان، سنگینی و وزن شیشه‌ها و فریم‌ها بر روی سازه نمی‌افتد. در واقع نمای شیشه‌ای هیچ بار مرده‌ای بر دوش ساختمان نمی‌گذارد.

سنگینی نمای کرتین وال در صورتی که درست طراحی و اجرا شود، فقط بر روی پوسته خارجی ساختمان است و وزن آن بر روی سازه نمی‌افتد. به همین دلیل ساختمان در زمان اتفاقاتی مانند زمین‌لرزه و طوفان کمتر آسیب می‌بیند. در طراحی و اجرای نمای کرتین وال بیشتر از مصالح سبکی مانند آلومینیوم استفاده می‌شود. نمای کرتین وال به سه نوع مختلف دسته‌بندی می‌شود که قیمت نمای شیشه ای در یکی از انواع آن بالاتر از بقیه است.

طراحی نمای شیشه ای ساختمان

* نمای شیشه ای فیس کپ یا قاب‌دار:

در طراحی نمای شیشه ای ساختمان به صورت قاب‌دار، فریم‌های نگهدارنده شیشه‌ها در نمای ساختمان دیده می‌شوند.

* نمای کرتین وال فریم‌لس یا بدون قاب:

نمای شیشه ای مدرن بدون قاب از زیباترین انواع نمای شیشه‌ای است. در ساختمانی که با این روش نماکاری شده، تنها شیشه روی سازه دیده می‌شود. قاب بندی شیشه‌ها در این سبک از طراحی نمای شیشه ای ساختمان از داخل صورت می‌گیرد و از بیرون فقط شیشه یکپارچه در دیدرس است.

* نمای شیشه‌ای یونیتایزد یا یونیتایزشده:

نمای یونیتایزد یکی دیگر از انواع نمای شیشه ای ساختمان است که بخش‌های مختلف آن در کارخانه ساخته و آماده می‌شوند. سیستم یونیتایزد همانند تکه‌های مختلف یک پازل در کارخانه سازنده ساخته می‌شود و در نمای ساختمان روی هم قرار می‌گیرد. از برتری‌های نمای شیشه ای مدرن یونیتایزد این است که هم‌زمان با مراحل ساخت ساختمان، می‌توان به مرحله نازک‌کاری و نماکاری سازه هم پرداخت.

البته سیستم یونیتایزد به دلایل مختلف کمتر از سبک‌های دیگر نمای شیشه‌ای مورد استقبال قرار گرفته است. قیمت نمای شیشه ای یونیتایزد بالاتر از سبک‌های دیگر ساختمان شیشه‌ای است و این مسئله هم یکی از دلایل استقبال نکردن از این سیستم به شمار می‌رود.

نمای شیشه ای ساختمان

* نمای کرتین وال یکی از انواع نمای شیشه ای ساختمان، با قابلیت نارسانای صوتی و حرارتی است. این نوع دیوار شیشه‌ای نقش مفیدی در بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان بازی می‌کند.

* نمای کرتین وال از بار مرده ساختمان کم می‌کند.

* این نوع نما سرعت اجرای بالایی دارد.

* اجرای نمای شیشه ای کرتین وال دارای گوناگونی در شکل و طراحی است.

* این نوع نماکاری هزینه‌های پس از ساخت را کاهش می‌دهد.

* در برابر زمین‌لرزه مقاوم است.


3- نمای شیشه‌ای اسکای لایت یا سقف شیشه‌ای:

طراحی و اجرای نمای شیشه ای اسکای لایت یکی از زیباترین نماهای ساختمانی را به سازه می‌دهد. سقف شیشه‌ای با طراحی منحصربه‌فردی که دارد، جلوه‌ای بسیار زیبا به سازه می‌دهد و بر ارزش مالی سازه اضافه می‌کند. ارمغان اسکای لایت یا سقف شیشه‌ای نور طبیعی گسترده‌ای است که به فضاهای داخلی سازه هدیه می‌دهد.

ویژگی‌های نمای اسکای لایت:

* طراحی نمای شیشه ای ساختمان با روش اسکای لایت زیبایی سازه را بی‌حدوحصر می‌سازد.

* اجرای نمای شیشه ای اسکای لایت به‌روش‌های مختلف امکان‌پذیر است.

* سقف شیشه‌ای دارای آب‌بندی مناسبی است که نمی‌گذارد آب باران و برف به داخل سازه نفوذ کند.

* اسکای لایت ارزش اقتصادی سازه را بالا می‌برد.

* سقف شیشه‌ای نارسانای خوبی در برابر صدا، گرما و سرما است.

4- نمای هندریل شیشه‌ای:

یکی دیگر از انواع طراحی نمای شیشه ای ساختمان هندریل شیشه‌ای است. هندریل یا نرده شیشه‌ای از زیباترین نرده‌های تزئینی برای سازه‌های مختلف تجاری، اداری و مسکونی است. در بسیاری از سازه‌ها از این نوع نمای شیشه ای مدرن در طراحی استفاده می‌شود. از نرده‌های شیشه‌ای برای دکوراسیون نمای خارجی سازه‌های مدرن استفاده زیادی می‌شود. اجرای نمای شیشه ای برای نرده‌های فضای داخلی سازه‌ها نیز زیبایی آنها را خارج از وصف می‌سازد.

ویژگی‌های هندریل شیشه‌ای:

* طراحی نمای شیشه ای ساختمان با هندریل‌های شیشه‌ای ماندگاری بالایی دارد.

* بهره بردن از این نوع نرده‌ها از نظر اقتصادی به‌صرفه است.

* اجرای نمای شیشه ای هندریل وزن کمتری نسبت به نرده‌های فلزی به ساختمان وارد می‌کند.

* این نوع نمای شیشه ای مدرن در طراحی نرده‌‌ها ماندگاری بالایی دارد.

* گوناگونی در طرح و رنگ یکی دیگر از ویژگی‌های انواع هندریل شیشه‌ای است.

* هزینه نگهداری این نوع نرده‌ها پایین است.

* هندریل‌های شیشه‌ای ایمنی بالایی دارند.

5- نمای پارتیشن شیشه‌ای:

پارتیشن‌های شیشه‌ای یکی دیگر از انواع نمای شیشه ای ساختمان است که برای بخش‌بندی فضاها استفاده می‌شود. پارتیشن‌های شیشه‌ای در فضاهای اداری، تجاری، مسکونی، رستوران‌ها و فضاهای بسیار دیگر کاربرد دارند.

ویژگی‌های پارتیشن شیشه‌ای:

* پارتیشن‌های شیشه‌ای نوعی نمای شیشه ای مدرن است که هزینه نگهداری پایینی دارد.

* اجرای نمای شیشه ای پارتیشن‌ها دوام بالایی دارد.

* جابه‌جایی پارتیشن‌های شیشه‌ای آسان است.

* پارتیشن شیشه‌ای در برابر سرما، گرما، رطوبت و پرتو فرابنفش خورشید مقاوم است.

* گوناگونی بسیاری در طرح و رنگ دارند.

6- نمای بالکن شیشه‌ای:

بالکن شیشه‌ای یکی دیگر از انواع نمای شیشه ای ساختمان است که در ساختمان‌های شیک و مدرن اجرا می‌شود. در اجرای بالکن شیشه‌ای، دیوار بین فضای داخلی سازه و بالکن که فضای بیرونی است، از جنس شیشه انتخاب می‌شود. دیوار شیشه‌ای نور فراوانی به داخل سازه می‌آورد و آن را سرشار از روشنی می‌سازد. بالکن‌های شیشه‌ای در سازه‌های اداری و تجاری، و برخی سازه‌های لوکس مسکونی استفاده می‌شوند.

ویژگی‌های نمای بالکن شیشه‌ای:

* دوام بالایی دارد.

* از انواع نمای شیشه ای مدرن، با نگهداری آسان است.

* ضد زنگ، و نارسانا در برابر دما و صدا است.

برتری‌های نمای شیشه ای در سازه‌ها:

برتری‌های انواع نمای شیشه ای ساختمان بسیار است:

 زیبایی نمای شیشه ای مدرن نخستین ویژگی ممتاز آن است.

 طراحی و اجرای نمای شیشه ای امکان بهره بردن از نور خورشید را در اختیار ساکنان سازه قرار می‌دهد.

 امکان بهره بردن از شیشه‌های رنگی در ساخت نمای سازه، نماهای رنگی متفاوتی در اختیار شما قرار می‌دهد.

 تامین دید یکپارچه برای ساکنان ساختمان از دیگر برتری‌های نمای شیشه ای مدرن است.

 کم کردن از بار مرده ساختمان و ایمنی بیشتر آن یکی دیگر از ویژگی‌های نمای شیشه ای مدرن است.

 سبکی و ظرافت این نوع طراحی در ساختمان، سبکی را به فضای شهری هدیه می‌دهد.

معایب نمای شیشه ای در سازه‌ها:

طراحی نمای شیشه ای ساختمان اشکال‌های مختلفی هم دارد:

 تابش مستقیم نور خورشید به ساختمان یکی از مهم‌ترین چالش‌ها را در مناطق گرمسیر به وجود می‌آورد. این مسئله باعث بالا رفتن دمای داخل سازه می‌شود که به دنبال آن باید انرژی بیشتری صرف خنک کردن ساختمان شود. گرم کردن سازه در فصل سرد هم از دیگر چالش‌های زندگی در این ساختمان‌ها است. البته مهندسان با مدد از اقدامات مختلفی توانسته‌اند این مسئله را کنترل کنند.

 کثیف شدن زودهنگام شیشه‌ها یکی دیگر از معایب ساختمان‌های شیشه‌ای است. همانند هر شیشه دیگری که رو به نمای خارجی سازه باشد، گردوخاک، لکه‌های باران و رد هر نوع کثیفی بر روی این شیشه‌ها باقی می‌ماند.

 انواع نمای شیشه ای ساختمان نارسانای صوتی هستند. اما بازتاب صدا در داخل سازه از اشکال‌های این نوع نماکاری به حساب می‌آید.

 برخی از انواع نمای شیشه‌ای در برابر زمین‌لرزه مقاوم هستند، اما هر نمای شیشه‌ای دارای مقاومت کافی نیست.

 انواع نمای شیشه ای ساختمان در برابر آتش‌سوزی مقاوم نیستند.

 دو یا سه‌دیواره بودن نمای سازه بخشی از فضای مفید ساختمان را هدر می‌دهد. بین دو دیوار شیشه‌ای از 20 سانتی‌متر تا دو متر فضا است که این فضا از مساحت ساختمان کم می‌کند.

 انواع نمای شیشه ای ساختمان هزینه‌های اضافه‌ای مانند تعمیر، نگهداری، تمیز کردن و موارد دیگری به هزینه نگهداری ساختمان اضافه می‌کنند.

 قیمت نمای شیشه ای در مقایسه با انواع دیگر نماهای ساختمانی بالاتر است و هزینه ساخت سازه را بالاتر می‌برد.

کاربرد نمای شیشه ای در سازه‌ها:

* ساختمان‌های اداری و تجاری یکی از بهترین سازه‌های مناسب این نوع نماکاری هستند.

* مراکز خرید نیز از بهترین گزینه‌ها برای نماهای شیشه‌ای هستند.

* انواع نمای شیشه ای مدرن را می‌توان در طراحی ویلاهای شیک و لاکچری به کار برد.

* برج‌های مسکونی و اداری نیز گزینه‌های خوبی برای نمای شیشه‌ای هستند.

قیمت نمای شیشه ای

نمای شیشه‌ای از انواع نماهایی است که بر ارزش مالی سازه می‌افزاید، اما قیمت نمای شیشه ای بالاتر از بسیاری از نماهای دیگر است. قیمت نمای شیشه ای به گزینه‌های مختلفی بستگی دارد.

1- نوع نمای شیشه‌ای:

یکی از موارد مهم در برآورد قیمت نمای شیشه ای ساختمان‌ها، نوع نمای شیشه‌ای است که در سازه اجرا می‌شود. هزینه طراحی و اجرای برخی از انواع نمای شیشه‌ای ساختمان بیشتر، و قیمت نمای شیشه ای در بعضی سبک‌ها نیز پایین‌تر است.

2- نوع طراحی نمای ساختمان:

پیچیده‌تر یا ساده‌تر بودن طراحی نمای سازه هم عامل موثر دیگری در برآورد قیمت نمای شیشه ای است.

3= برند شیشه و یراق‌ها:

برند شیشه و یراق‌ها نیز از عوامل تاثیرگذار در قیمت نمای شیشه ای است.

4- تک لایه یا چندلایه بودن شیشه:

تعداد لایه‌های شیشه یکی دیگر از گزینه‌های موثر در قیمت نمای شیشه ای است. ضدگلوله بودن شیشه هم یکی دیگر از عوامل موثر است.

نمای hpl از دیگر انواع نماها می باشد.

نمای شیشه ای و عوامل موثر در قیمت:

5- خارجی یا داخلی بودن مواد مورد استفاده در ساخت دیوار شیشه‌ای.

6- نوع پروفیل مصرفی.

7- اندازه شیشه‌ها.

8- بلندی ساختمان.

9- موارد دیگر.

طراحی نمای شیشه ای ساختمان یکی از بزرگ‌ترین دگرگونی‌ها را در معماری مدرن دنیا پدید آورده است. سازه‌های مدرن شیشه‌ای همچون آینه‌ای بازتاب‌دهنده آسمان زیبا و فضای اطراف خود شده‌اند. بازتابی که نه‌تنها زیبایی این سازه‌ها را چشمگیر و منحصربه فرد ساخته است، بلکه چهره زیباتری از شهر را نیز در جلوی دیدگان همه به نمایش گذاشته است.

نمای شیشه‌ای از جمله نماهای بسیار محبوب در جهان معماری امروزی است. این نوع نما در انواع مختلف و در کاربردهای گوناگون قابل اجرا است. به نمایی که بیش از ۶۰٪ سطح آن از شیشه تشکیل شده باشد، نمای شیشه‌ای گفته می‌شود. استفاده از نمای شیشه ای مدرن، علاوه بر ایجاد شفافیت، به نما و فضای داخلی ساختمان زیبایی و دلنشینی خاصی می‌بخشد. این ویژگی باعث می‌شود که استفاده از نمای شیشه ای مدرن در طراحی نما، ساختمان‌ها را به یک آثار هنری زیبا تبدیل کند، چه در سبک‌های نمای شیشه ای مدرن و چه در نماهای کلاسیک.

 نکات مهم در اجرای نمای شیشه ای ساختمان

در طراحی نمای شیشه ای ساختمان باید به عواملی مثل اقلیم، ارتفاع ساختمان و کاربری آن توجه ویژه‌ای داشت. همچنین وضعیت آب و هوای منطقه در طراحی نمای شیشه ای ساختمان تأثیرگذار است، چرا که قبل از طراحی باید محاسبات مربوط به سرعت باد در منطقه، برای بررسی ایمنی اجرای نمای شیشه ای انجام شود. انتخاب نوع متریال در طراحی نمای شیشه ای ساختمان ، نیز بسیار مهم است. برای مثال شیشه های سوپر کلیر اصلا انتخاب مناسبی برای طراحی نمای شیشه ای ساختمان نیستند.ازنمای شیشه ای ویلا بیشتر بدانید.

بررسی انواع نمای شیشه ای ساختمان

به طور کلی انواع نمای شیشه ای ساختمان شش دسته است که با عناوین زیر شناخته می‌شوند: نمای شیشه ای ساختمان کرتین وال نمای شیشه ای ساختمان اسپایدر نمای شیشه ای ساختمان اسکای لایت هندریل شیشه ای پارتیشن شیشه ای بالکن شیشه ای برای انتخاب از میان هر یک از انواع نمای شیشه ای ساختمان باید به موقعیت ساختمان، کاربرد آن و همچنین شرایط آب و هوای محیط توجه کرد. علاوه بر این نکات، قیمت و هزینه نیز یکی از فاکتورهای انتخاب انواع نمای شیشه ای ساختمان است. همچنین در انتخاب انواع نمای شیشه ای ساختمان باید محدودیت‌های مربوط به اجرای نمای شیشه ای در نظر گرفته شود. برای مثال طراحی نمای شیشه ای ساختمان کرتین وال به دلیل وزن بالای متریال، برای ساختمان‌های مرتفع با محدودیت‌های ایمنی همراه است. 

انواع روش‌های طراحی نمای شیشه ای ساختمان

طراحی انواع نمای شیشه ای ساختمان به روش‌های زیر انجام می‌شود: طراحی نمای شیشه ای ساختمان به روش کرتین وال لامل طراحی نمای شیشه ای ساختمان به روش یونیتایز طراحی نمای شیشه ای ساختمان به روش عنکبوتی یا اسپایدر

مطلب پیشنهادی:نمای سرامیک خشک

نحوه اجرای نمای شیشه ای

پروژه‌های بزرگ با کاربری‌های تجاری و اداری برای اجرای نمای شیشه ای بهترین گزینه هستند. اجرای نمای شیشه ای مدرن به این پروژه‌ها جلوه‌ای متمایز و زیبا می‌بخشد و از نور طبیعی بهره‌مند شده و فضاها را باز و شاداب می‌کند. در فضاهای داخلی پروژه‌های مختلف، نیز اجرای انواع نمای شیشه ای ساختمان برای بالکن‌ها و آسانسورها بسیار رایج است. اجرای نمای شیشه ای در فضای داخلی ساختمان، امکان ایجاد ارتباط بین داخل و خارج از ساختمان را تسهیل کرده و به ساکنان این فضاها امکان مشاهده و لذت بردن از منظره خارجی را می‌دهد. اما اجرای نمای شیشه ای مدرن، تنها به ساختمان‌های اداری و تجاری محدود نمی‌شود. در طراحی نمای ویلایی، نمای شیشه ای مدرن گزینه‌ی محبوبی به حساب می‌آید. اجرای نمای شیشه ای مدرن برای ویلا باعث می‌شود که دید و منظر فضای اطراف ویلا در داخل ویلا حفظ شده و احساس پیوستگی با محیط خارجی بیشتر شود. به این ترتیب، روشنایی حداکثری در داخل فضای ویلا فراهم می‌شود.


مقالات مشابه

کیفیت ماندگار است

Aluminum door, window and facade