×

به اشتراک بگذارید

  • درب اتوماتیک بیمارستانی

تامین امنیت و رعایت موازین حفاظتی همواره از نخستین و مهم‌ترین نکات طراحی و ساخت اماکن بوده است. طراحی فضاهای ورودی و خروجی در بناهای مختلف از الگوهای ثابت و مشخصی پیروی می‌کند که در گذر زمان، تغییر چندانی در اصول خود نداشته‌اند. با پیشرفت تکنولوژی و ساخت اماکن با کاربری‌های متفاوت، درب اتوماتیک در طراحی سیستم‌های ورودی و خروجی از جمله ساخت درها نیز تحول و تنوع بسیاری ایجاد شد. کاربرد انواع درب های هرمتیک با ضریب ایمنی مختلف سیر تطور ساخت درها را به‌خوبی بیان می‌کند. طراحی و ساخت درهای اتوماتیک را می‌توان از پیشرفت‌های اخیر در تولید درها دانست. امروزه، درب‌های اتوماتیک در ساختار بناهای مختلف کاربردی بسیار گسترده یافته‌اند؛ به سبب همین تنوع در کاربری، انواع مختلفی از این درب‌ها با ویژگی‌ها و ضریب حفاظتی گوناگون طراحی و تولید شده‌اند. یکی از پیشرفته‌ترین انواع درهای اتوماتیک، درب هرمتیک و به‌ویژه درب هرمتیک بیمارستانی است که در نوع خود از نمونه‌هایی بسیارخاص با ساختار و ضریب حفاظت ویژه است. در ادامه مطلب، به درب هرمتیک بیمارستانی و انواع و ویژگی‌های آن خواهیم پرداخت.

درب هرمتیک اتوماتیک

برای آشنایی با درب‌های هرمتیک اتوماتیک یا درب هرمتیک بیمارستانی، بهتر است نخست با درهای اتوماتیک آشنا شویم. درب‌های اتوماتیک نوعی سیستم پیشرفته با استفاده از مواد مختلف و طراحی سیستم مکانیکی و الکترونیکی مجهز به موتور هستند که کاربرد آنها از اواخر دهه هفتاد میلادی رواج یافت. امروزه شاهد استفاده گسترده از این‌گونه درب اتوماتیک شیشه ای در فضاهای مختلف اداری، تجاری، فروشگاهی، نظامی، بیمارستانی و مانند اینها هستیم. این درها در سه نوع درهای الکترومکانیک، درهای هیدرولیک و درهای پنوماتیک تولید می‌شوند و روی‌هم‌رفته، برای استفاده در مکان‌های پررفت‌وآمد گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌روند. درهای اتوماتیک به سبب ساختار ویژه، سهولت کاربری و داشتن امنیت بالا، قیمت بیشتری داشتند و امروزه نیز با وجود فعالیت سازندگان بسیار، تهیه یا خرید این درها همچنان نیازمند صرف هزینه بالا است. بر اساس سازوکار باز و بسته شدن، درب‌های اتوماتیک در چهار دسته تولید می‌شوند که عبارت‌‌اند از:

درب اتوماتیک کشویی یا ریلی، گردان، لولایی و تاشو، دولتی (دو پنل).

گفتنی است که انواع کشویی و دولتی درب‌های اتوماتیک رواج بیشتری دارند. ساختار درب‌های اتوماتیک کشویی به این صورت است که پنل‌ها یا لت‌های در بر محور یک ریل روی هم حرکت می‌کنند و باز و بسته می‌شوند. درب‌های اتوماتیک لولایی نیز همچون دیگر درهای لولادار به بیرون یا درون فضا باز و بسته می‌شوند و نسبت به درهای کشویی نیاز به فضای بیشتری دارند. در درب‌های اتوماتیک هرمتیک نیز دو نوع اخیر کاربرد دارند، اما به دلیل وجود محدویت‌های فضایی از نظر بهداشت محیط، نوع تک‌ لت کشویی درب‌های هرمتیک یا درب‌های اتوماتیک بیمارستانی کاربری بیشتری دارد.


درب های هرمتیک


این درها نسل پیشرفته درهای اتوماتیک هستند که به موجب مواد به‌کاررفته، فناوری متفاوت در ساخت و ضریب حفاظتی بالا در محیط‌های ویژه‌تر کاربرد دارند. درب‌ هرمتیک اتوماتیک که درب هرمتیک بیمارستانی نیز نامیده می‌شود، برای کاربرد در فضاهایی مناسب است که رعایت بهداشت در آنها اهمیت بسیار دارد: مانند فضای بیمارستان. افزون بر ویژگی بهداشت و ایزوله‌سازی فضا، درب‌های اتوماتیک هرمتیک ضریب ایمنی بالایی نسبت به سایر درب‌های اتوماتیک دارند؛ از این‌رو، کاربرد این درب‌های هرمتیک بیمارستانی برای فضاهایی که نیازمند کنترل دائم‌ و همیشگی هستند، گزینه مناسبی به شمار می‌روند همچون آزمایشگاه‌های کنترل کیفی، انبارها، اتاق‌های امنیت سازمان‌های نظامی، سازمان‌های اتمی، مراکز تهیه و نگهداری دیتا و اطلاعات.

مطالعه بیشتر: درب فولدینگ

درب هرمتیک بیمارستانی


اصطلاح هرمتیک به معنی درزگیری‌شده، آب‌بندی‌شده و نفوذناپذیر است و اشاره به آب‌بندی و هوابندی شدن کامل و پیشرفته درب‌های اتوماتیک هرمتیک دارد. اجزای درب اتوماتیک بیمارستانی اعم از پنل‌ها یا لت‌های در، قاب در و سایر اجزای آن مثل موتور، هنگر و جز اینها همه هرمتیک و آب‌بندی‌شده‌اند. اصلی‌ترین ویژگی درب هرمتیک اتوماتیک ایزوله‌سازی فضا است و این خصوصیت به‌ویژه در فضاهای آزمایشگاهی و بیمارستانی مانند اتاق عمل، بخش مراقبت‌های ویژه (سی سی یو و آی سی یو)، سوانح سوختگی، سرطان‌شناسی و شیمی درمانی، سی‌ تی اسکن، رادیولوژی و بخش‌های تصویربرداری پزشکی، اتاق‌های تمیز (در صنایع پزشکی و غذایی) و مانند این‌ها بسیار کارآمد محسوب می‌شود. طراحی درب‌ اتوماتیک بیمارستانی به گونه‌ای است که هنگام باز و بسته شدن، از ورود جرم، آلودگی، انواع میکروب و باکتری همراه هوا به محیط جلوگیری می‌کند. همچنین درهای اتوماتیک هرماتیک هنگام بسته شدن نوعی فشار هوا ایجاد می‌کند که خود موجب خروج آلودگی‌ها از فضای داخل به بیرون می‌شود.


از آنجا که بحث پاکیزگی و رعایت بهداشت در درب‌های هرمتیک اتوماتیک اهمیت بسیار زیادی دارد و نیز با توجه به پیچیدگی ایزوله‌سازی درهای اتوماتیک بیمارستانی لولایی یا دو لت ریلی، درب‌ هرمتیک اتوماتیک در انواع درب‌های هرمتیک تک‌لتی ودرب اوماتیک بیمارستانی تک‌ریلی رواج بیشتری دارد. درهای هرمتیک بیمارستانی تک‌ریلی یا تک‌لتی از نظر بهداشتی ایمنی بالاتری دارند. گفتنی است که مواد به‌کاررفته در ساخت درب اتوماتیک هرمتیک و قاب اطراف آن، از انواعی است که ضد جرم و آلودگی هستند و به ‌طور خودکار آلودگی را از بین می‌برند. درب‌‌های اتوماتیک هرماتیک همچون سایر درهای اتوماتیک از دو بخش ساختار مکانیکی و الکترونیکی تشکیل می‌شوند که بخش الکترونیکی درب‌های اتوماتیک هرمتیک همچون اپراتور، سنسور چشمی و موتور باز و بسته‌کننده در، مشابه دیگر درهای اتوماتیک است؛ اما در ساخت درهای اتوماتیک هرماتیک، ساختار قطعاتی مثل لولا، یراق‌آلات، هنگر، ریل و مانند‌ اینها، رعایت موارد ایمنی بهداشتی کاملی را می‌طلبد و متفاوت از درب‌های اتوماتیک معمول است.

درب های اتوماتیک هرمتیک

بهداشت بالا و ایزوله بودن درب‌های اتوماتیک بیمارستانی (عایق هوا، صدا، اشعه و آب‌بندی و هوابندی مطلوب)

تجهیز درب‌های اتوماتیک هرمتیک به پوشش استیل یا فولاد ضدزنگ آنتی‌باکتریال

نظافت آسان درب‌های هرمتیک

مقاومت درب ائماتیک بیمارستانی در برابر نفوذ آب و رطوبت

برخورداری درب‌های هرمتیک از عملکرد حفاظتی هنگام تشکیل دود و آتش‌سوزی

برخورداری درب‌های اتوماتیک هرمتیک از استاندار امنیتی و حفاظتی بالا (کنترل شبانه‌روزی ورود و خروج)

مجهز درب‌های هرمتیک به دستگیره خروج اضطراری

برخورداری درب اتوماتیک بیمارستانی از ساختار ماژولار (برنامه‌ریزی جداگانه برای هر قطعه)

امکان تعبیه و نصب پنجره روی درب‌های هرمتیک اتوماتیک

مجهز بودن درب‌های اتوماتیک هرمتیک به سیستم قفل از راه دور

ساختار درب هرمتیک بیمارستانی

ار جمله تفاوت‌های درب‌های اتوماتیک بیمارستانی با درب‌های اتوماتیک دیگر کاربرد موادی جز شیشه در ساخت در است. از آنجا که درب‌های اتوماتیک هرماتیک در فضاهای خاص با نیاز ایمنی بهداشتی بالا کاربرد دارند و شیشه به سبب جذب آلودگی و ایجاد لکه، چندان مناسب این منظور نیست؛ پنل درب هرمتیک اتوماتیک معمولا فلزی طراحی می‌شود که نظافت و ایزوله‌سازی راحت‌تری دارد. به‌ طور معمول، روی درب‌های هرمتیک پنجره‌های شیشه‌ای کوچک برای تامین نور و نیز کنترل فضا از خارج تعبیه می‌شود. شیشه‌های به‌کاررفته در این پنجره‌های روی درب اتوماتیک بیمارستانی نیز باید با مواد ضد باکتری تجهیز شوند. با وجود همه نکات یادشده درباره اهمیت بهداشت و ایزوله‌سازی و استفاده از روکش فلزی در ساخت درهای هرمتیک به این منظور، امکان استفاده از پنل شیشه‌ای سرب‌کوبی‌شده نیز در ساخت درب اتوماتیک بیمارستانی وجود دارد.

در ساخت پنل درهای هرمتیک بیمارستانی، معمولا سه لایه به کار می‌رود:

لایه اول (لایه داخلی): این لایه از ساختار درب‌های اتوماتیک هرمتیک معمولا از جنس پلی‌ اورتان به چگالی 50 کیلوگرم بر متر مکعب تهیه می‌شود.

لایه دوم: جنس این لایه از درب‌های هرمتیک، ام دی اف و به ضخامت 4 میلی‌متر است.

لایه سوم: این لایه از درب‌های اتوماتیک هرمتیک رویه پنل را تشکیل می‌دهد و معمولا از استیل یا فولاد ضدزنگ ساخته می‌شود و حداقل قطر یک میلی‌متر دارد.

به طور معمول، در دو رویه پنل‌های درب هرمتیک بیمارستانی و پیرامون چهارچوب آنها، پوششی از نئوپیلین قرار می‌گیرد که همه قسمت‌های درب اتوماتیک هرماتیک را کاملا درزگیری، آب‌بندی و هوابندی می‌کند و امکان نشت آلودگی و هوا را بسیار کاهش می‌دهد.



درب اتوماتیک بیمارستانی



درب‌ هرمتیک بیمارستانی

معمول‌ترین درب‌ هرمتیک با ساختار ریلی یا کشویی است که نسبت به درب لولایی به فضای کمتری نیاز دارد. سنسورهای این گونه از درب‌های اتوماتیک هرماتیک بدون نیاز به تماس هستند و از این طریق، گسترش عفونت و آلودگی به کمترین میزان خود می‌رسد.


درب هرمتیک اتوماتیک ضد اشعه: (Xray doors)



این‌گونه از ‌درب‌های اتوماتیک هرمتیک که به درب هرمتیک بیمارستانی ضدتشعشع هم معروف هستند، الکتروموتور و سنسورهای ایمن‌تری دارند. در ساخت این گروه از درب‌های هرمتیک لایه‌های سربی به کار می‌رود و از همین ‌رو، وزن بیشتری دارند. حداقل ضخامت سرب به‌کاررفته در ساخت این درهای هرمتیک باید دو میلی‌متر باشد. این‌ نوع از درب‌های هرمتیک بیمارستانی برای بخش‌های رایولوژی و تصویربرداری که نیازمند حفظ پرتو‌های ماورابنفش، ایکس و مانند اینها در محیط داخلی فضا و جلوگیری از خروج این اشعه‌ها هستند، کاربرد دارند.


درب‌ هرمتیک بیمارستانی سیل: (Seal doors)



کاربری این‌گونه‌ از درب‌های هرمتیک اتوماتیک در فضاهایی است که نیازمند ایزوله‌سازی قدرتمند هوا هستند؛ بنابراین در چنین هوایی، درب اتوماتیک هرماتیک نیز باید ایزوله باشد. درب هرمتیک اتوماتیک سیل به تعبیری درب هوابند است و در ساخت رویه این درب اوماتیک بیمارستانی، شیشه سکوریت ایزوله و ضدباکتری یا لت سربی یا پنل استیل به کار می‌رود. این نوع از درب‌های اتوماتیک هرمتیک بیشتر در مراکز داروسازی، کارخانجات و مراکز تهیه مواد غذایی، آزمایشگاه‌های پاتوبیولوژی و همه اماکن مجهز به اتاق تمیز(Clean room) کاربری دارد.

درب اتوماتیک بیمارستانی که با نام‌هایی نظیر درب هرمتیک اتوماتیک، درب هرمتیک بیمارستانی و یا به‌طور خلاصه درب های هرمتیک نیز نامیده می‌شود، از کاربردی‌ترین نمونه‌ درب های اتوماتیک هرمتیک به‌شمار می‌آید. به دلایل بهداشتی و حرفه‌ای، انواع درب اتوماتیک بیمارستانیاز کارایی بالایی برخوردار بوده و نقش عمده‌ای در تسریع و تسهیل عملیا بیمارستانی ایفا می‌کند. به‌علاوه، با استفاده از درب هرمتیک اتوماتیک فضای بیمارستان‌ها از کیفیت کاری بالاتری برخوردار شده و رفت و آمد کادر بیمارستانی و بیماران در آن با کیفیت و سرعت بیشتری صورت می‌گیرد.

درب هرمتیک بیمارستانی از مدل‌های حرفه‌ای و تخصصی درب اتوماتیک است که با داشتن ویژگی‌هایی نظیر عایق بودن و هوابندی پیشرفته، در مکان‌های که به حفظ بهداشت و پاکیزگی در سطوح بالا نیاز است مورد استفاده قرار می‌گیرد.

درزگیری کامل و تخصصی در درب های اتوماتیک هرمتیک، ممانعت جدی از ورود میکروب و آلاینده‌ها پدید آورده و این درب اتوماتیک بیمارستانی را به محصولی مناسب فضاهای استریل و بهداشتی نظیر بخش های مختلف بیمارستان‌ها تبدیل نموده است.


درب اتوماتیک بیمارستانی و کاربرد آن



• درب هرمتیک بیمارستانی برای فضای ایزوله اتاق های عمل در بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها • درب هرمتیک اتوماتیک جهت بخش محافظت شده ضد اشعه ماوراء بنفش در بخش انکولوژی • درب های اتوماتیک هرمتیک برای اتاق‌هایرادیولوژی بیمارستانی و کلینیک‌ها • درب هرمتیک برای انبار‌های مواد غذایی و دارویی حساس • درب های هرمتیک به‌عنوان درب‌ اتاق اصلی آزمایشگاه‌های پزشکی و آزمایشگاه‌های کنترل کیفی • درب هرمتیک در محیط‌های ضدعفونی مستحکم در بیمارستان‌ و کلینیک‌های جراحی • درب های اتوماتیک هرمتیک جهت محفظه اتاق تمیز در صنایع داروسازی • درب هرمتیک بیمارستانی برای اتاق‌های امنیتی ویژه

با توجه به تنوع موارد کاربرد درب اتوماتیک بیمارستانی لازم است پیش از اقدام به تهیه هر یک از نمونه‌های درب اتوماتیک بیمارستانی نسبت به دریافت اطلاعات زمینه‌ای و تخصصی در درب اتوماتیک بیمارستانی اقدام شود. گزینه مشاوره رایگان در اختیار کاربرانی است که مایلند با تهیه درب اتوماتیک بیمارستانی در انواع درب هرمتیک اتوماتیک و درب هرمتیک بیمارستانی نسبت به تکمیل و تجهیز این فضاها اقدا نمایند.


مطلب پیشنهادی: درب اتوماتیک شیشه ای لولایی


راهنمای کامل خرید درب اتوماتیک بیمارستانی

درب اتوماتیک یکی از تجهیزات جدید و مدرن است که استفاده از آن طرفداران زیادی دارد. دلیل استقبال بالا از این محصول این است که درب را به صورت خودکار باز و بسته می‌کند و دیگر نیازی به باز و بسته کردن دستگیره درب‌ها وجود ندارد. این مطلب راهنمای کاملی درباره درب اتوماتیک بیمارستانی است.

مزایای استفاده از درب اتوماتیک بیمارستانی چیست؟

وقتی صحبت از درب اتوماتیک بیمارستانی و باز و بسته شدن خودکار آن می‌شود، اولین چیزی که به ذهن ما می‌رسد این است که اتوماتیک بودن درب‌ چه تاثیری دارد و چه کمکی به ما می‌کند. موارد زیر مهم‌ترین مزایای نصب درب اتوماتیک بیمارستانی است.
اولین مزیت مهم درب اتوماتیک بیمارستانی این است که عبور و مرور را آسان می‌کند. زیرا سنسورهای درب اتوماتیک بیمارستانی به حرکت حساس هستند و به محض اینکه کسی به آن‌ها نزدیک می‌شود، باز و بسته می‌شوند.


• باز و بسته شدن سریع و آسان درب اتوماتیک بیمارستانی

اولین مزیت مهم درب اتوماتیک بیمارستانی این است که عبور و مرور را آسان می‌کند. زیرا سنسورهای درب اتوماتیک بیمارستانی به حرکت حساس هستند و به محض اینکه کسی به آن‌ها نزدیک می‌شود، باز و بسته می‌شوند.

کاهش احتمال انتقال بیماری‌ها با استفاده از درب اتوماتیک بیمارستانی 

تعداد افرادی که به طور روزانه وارد بیمارستان می‌شوند زیاد است. قطعا اگر هر کدام از آن‌ها بخواهند دستگیره درب را لمس کنند، میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زا به سرعت بین افراد مختلف انتقال پیدا می‌کند و بیماری‌ها گسترش می‌یابد. با استفاده از درب اتوماتیک بیمارستانی احتمال انتقال بیماری کاهش پیدا می‌کند و سلامت افراد تضمین می‌شود.

از طرف دیگر وقتی بخش‌های جراحی، بخش‌های بستری یا اورژانس مجهز به درب اتوماتیک باشند، احتمال انتقال عفونت کاهش پیدا می‌کند.

• امکان طراحی متنوع

یکی دیگر از مزایای مهم نصب درب اتوماتیک بیمارستانی این است که می‌توان آن را با مدل‌های مورد نظر مشتری طراحی نمود. قابلیت طراحی بر اساس سلیقه کارفرما باعث می‌شود، همه افراد بتوانند بدون محدودیت درب اتوماتیک بیمارستانی را انتخاب کنند.

• صرفه‌جویی در مصرف انرژی

این روزها که مصرف انرژی و هزینه‌های آن اهمیت زیادی دارد، استفاده از تجهیزاتی که موجب صرفه‌جویی در مصرف انرژی شود طرفداران زیادی دارد. مزیت استفاده از درب اتوماتیک بیمارستانی این است که باز و بسته شدن سریع درب‌ها باعث می‌شود انرژی محیط هدر نرود.

• زیبایی ظاهری

برای اینکه ساختمان بیمارستان مدرن باشد و جلوه زیبایی داشته باشد، بهتر است از تجهیزات جدید نظیر درب اتوماتیک بیمارستانی استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی: درب اتوماتیک شیشه ای فولدینگ

مدل‌های مختلف درب اتوماتیک بیمارستانی

درب‌های اتوماتیکی که در بیمارستان نصب می‌‌شود مدل‌های مختلفی دارد که شامل موارد زیر است.


• درب اتوماتیک کشویی

 • درب اتوماتیک لولایی

سخن پایانی

چنان‌که ذکر شد امروزه، استفاده از درب‌های اتوماتیک در فضاهای کاربردی انسان همچون فضاهای مسکونی اداری، فروشگاهی، آزمایشگاهی و تولیدی و مانند اینها بسیار گسترده است. در این میان، درب‌های اتوماتیک هرمتیک یا درب‌های هرمتیک بیمارستانی با کاربری در فضاهای خاص همچون بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها و مراکز خاص نظامی و امثال اینها اهمیت بسیاری دارند. طراحی و ساختار ویژه درب‌های هرمتیک اتوماتیک از در ایزوله‌سازی، ایمن و بهداشتی کردن فضاهای درمانی، دارویی و غذایی بسیار تاثیرگذار است.

درب اتوماتیک بیمارستانی مجهز به سنسورهای حرکتی است که موجب باز و بسته شدن خودکار و سریع درب‌ می‌شود. در این مطلب سعی کردیم اطلاعات کامل و دقیقی درباره این درب‌ها در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید محصولات کاربردی و مناسبی را تهیه کنید و کاربری آسانی را تجربه نمایید.


مقالات مشابه

کیفیت ماندگار است

Aluminum door, window and facade