×

به اشتراک بگذارید

  • درب چشمی

سنسور درب اتوماتیک شیشه ای

سنسور درب اتوماتیک شیشه ای در داخل و خارج در قسمت بالای اپراتور جهت تشخیص تردد نصب میگردند.

سیستم الکترونیکی هوشمند جهت تشخیص از اشعه ماکروویو و همچنین اشعه مادون قرمز راداری بصورت طولی و عرضی در سنسورهای در اتوماتیک استفاده می کند.

سیستم هوشمند قادر به شناسایی افراد و اشیاء بوده و قابلیت تنظیم را دارا می باشد.

سیستم ضد برخورد ( Anti crash) از امکانات سنسور درب اتوماتیک شیشه ای می باشد.

عملکرد سنسور درب اتوماتیک شیشه ای

عملکرد درب اتوماتیک شیشه ای به این صورت است که در هنگام نزدیک شدن جسمی ، سنسورها تشخیص و با ارسال سیگنال به کنترل برد ، غلطک ها به کمک نیروی موتور به حرکت و درب نیز به صورت اتوماتیک باز می گردد. بدین علت سرعت عملکرد سنسور چشمی ، کنترل برد و حتی موتور سیستم در زمان باز شدن نقش مهمی را دارند. سنسور چشمی در حالت کلی به دو دسته خطی و پرده ای تقسیم بندی می گردد. نسل جدید سنسور پرده ای ( Light Curtains ) دقت بسیار بالایی دارند و کوچکترین حرکت را تشخیص و کنترل می کند. در این حالت فضای دید و نقاط کور ، خصوصا در زیر اپراتور درب اتوماتیک نیز پوشش داده می شود. همچنین با استفاده از سنسور پرده ای ( Light Curtain ) دیگر نیاز به استفاده از سنسورهای کناری ( Light barrier ) در لت های ثابت نیست.

عواملی که باعث اختلال سنسور چشمی می گردد

بارش برف و باران

نور لامپ و تشعشع نور خورشید از کف

ضربه به سنسور چشمی

تشعشع فرکانس موبایل ، تجهیزات دارویی و اشعه ایکس

لرزش های اپراتور درب اتوماتیک

که البته استفاده از سیستم سنسور پرده ای ( Light curtains ) بسیاری از مشکلات را مرتفع و کاهش داده است. در بین شرکت های تولید کننده سنسور چشمی ، برند BEA بلژیک جزء بهترین و کامل ترین در جهان می باشد. قیمت سنسور چشمی نیز متفاوت و به مدل و حساسیت های آن بستگی دارد. لازم به توضیح می باشد که در سرویس درب اتوماتیک ، تنظیم و تمیزی سنسورها نیز لازم و ضروری می باشد.

برای اطلاع از لیست قیمت درب اتوماتیک شیشه ای با ما همراه باشید.

درب چشمی و نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار

درب چشمی یا درب فوتوسل، اصطلاحا به دربی گفته می‌شود که با استفاده از نوعی سنسور، تشخیص می‌دهد که چه زمانی باید باز شود و چه زمانی بسته شود. به عبارت دیگر، درب چشمی، یک درب اتوماتیک محسوب می‌شود. اگر چه این درب‌ها معمولا کشویی هستند، اما می‌توانند به شیوه‌های دیگری نیز حرکت کنند یا باز و بسته شوند. برای مثال می‌توانند به شکل گردان عمل کنند و یا به سمت بیرون باز شوند.

درب‌های چشمی در ساختمان‌هایی که ورودی و خروجی‌های زیادی در روز دارند مورد استفاده هستند. آنها با شناسایی عابرین به خودی خود باز و بسته می‌شوند. افرادی که از درب‌های فوتوسل عبور می‌کنند، نیازی به صرف انرژی فیزیکی ندارند. با سیستم اتوماتیک، ورود و خروج از طریق این درب‌ها انجام می‌شود و سپس درب به طور خودکار بسته می‌شود. این کار در وقت و انرژی صرفه جویی می‌کند و سبب رعایت بیشتر بهداشت می‌شود. به همین دلیل، درب‌های چشمی به ویژه در زمان شیوع کووید-19 اهمیت بیشتری یافته‌اند.

آنچه درب چشمی را از درب‌های معمولی و سایر درب‌های اتوماتیک متمایز می‌کند، «چشمی آن»، یا همان سنسور خاصی است که دارد. در این مقاله، پس از بررسی سنسور درب چشمی، نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار و مزایای آن را برسی می‌کنیم. 

درباره سنسور درب چشمی
همان‌طور که گفتیم، درب‌های اتوماتیک، با کمک سنسورها (حسگرها) کار می‌کنند. حسگرها دقیقاً همان کاری را که از اسمشان برمی‌آید انجام می‌دهند: آنها چیزها را حس می‌کنند. انواع مختلفی از سنسورها وجود دارند. اکثر آنها صدا، نور، فشار یا حرکت را حس می‌کنند. البته وقتی درباره درب چشمی صحبت می‌کنیم، معمولا درباره نوعی سنسور خاص به نام «فوتوسل» سخن می‌گوییم. به عبارت دیگر، فوتوسل‌ها سنسورهایی هستند که بر روی درب‌های چشمی به کار می‌روند.

فوتوسل چیست و چطور کار می‌کند؟

فتوسل یک سنسور یا ماژول حساس به نور است که آن را می‌توان با اتصال به یک مدار الکتریکی در طیف گسترده‌ای از کاربردها به کار برد. برای مثال می‌توان از آن در روشنایی هوشمند استفاده کرد. در این نوع استفاده، وقتی نور خورشید کم می‌شود، فوتوسل تحریک شده و مداری را راه‌اندازی می‌کند که نتیجه آن روشن شدن چراغ‌ها است. با این حال می‌توان از آن برای کاربردهای مختلف دیگری مثل دزدگیر، یا ‌درب‌های اتوماتیک نیز استفاده کرد. در این فرض‌ها وقتی که فوتوسل تحریک می‌شود، پروسه‌ای را به راه می‌اندازد که دزدگیر فعال شود و یا درب اتوماتیک چشمی باز و بسته گردد. 
وقتی فرد یا شیء به نزدیکی فوتوسل می‌رسد، این دستگاه حضور آن را تشخیص می‌دهد و با راه اندازی پروسه‌هایی به نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار کمک می‌کند. 
به طور کلی فوتوسل از دو بخش فرستند (TX) و گیرنده (RX) تشکیل شده است که درست مقابل یکدیگر نصب می‌شوند. بین آنها خطی نامرئی از جنس مادون قرمز کشیده شده است. وقتی در اثر ورود و یا خروج افراد این خط قطع می‌شود، سنسور تحریک شده و پیام‌هایی را ارسال می‌کند که مانع از حرکت درب می‌شود. در نتیجه درب در خلاف جهت خود تغییر مسیر می‌دهد و باز می‌شود. پس از عبور مانع و برقرار شدن دوباره خط مادون قرمز، فوتوسل پس از اندکی تاخیر،  نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار را تغییر داده و درب بسته می‌شود.

اجزای موثر در نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار 

اجزای موثر در نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار را می‌توان در چهار عنوان بررسی کرد:
سیستم رادار: سیستم عامل‌های امروزی درب‌های چشمی، با فرکانس‌های رادار مایکروویو یا مادون قرمز کار می‌کند. نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار این است که سیستم تشخیص مبتنی بر رادار، فرد یا اشیاء نزدیک به در را تشخیص می‌دهد. سپس یک سیگنال الکتریکی ولتاژ پایین با سرعت زیاد به سیستم کنترل ارسال می‌کند.
سیستم کنترل یا مدیریت: بخشی است که می‌توان آن را مغز درب چشمی نامید و نقش اساس در نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار دارد. نحوه باز و بسته‌شدن درب چشمی را می‌توان از طریق سیستم مدیریت پنل کنترل، تنظیم کرد.
عملکردی که بیشترین استفاده را دارد، حالت روشن و خاموش معمولی است. در این حالت، درب برای عبور باز می‌شود و بلافاصله پس از آن بسته می‌شود. در صورت لزوم می‌توان از حالت‌های کاملا بسته یا کاملا باز استفاده کرد. به عنوان مثال می‌توان با بستن کامل درب در شب، از ورود و خروج جلوگیری کرد. در عملکردی که به عنوان «حالت زمستانی» شناخته می‌شود، می‌توان با بازکردن بال‌های درب چشمی تا نیمه، به صرفه‌جویی در مصرف انرژی کمک کرد. همچنین عملکردهایی برای باز کردن درب، فقط برای ورود یا خروج طراحی شده است. 
به عبارت دیگر سیستم مدیریت یا کنترل درب چشمی را می‌توان طوری تنظیم کرد که نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار را با باز و بسته کردن درب با الگوهای مختلفی تنظیک کند، فارغ از پیامی که به این سیستم از طریق رادار اخبار می‌گردد. 
سیستم بال: این سیستم معمولا شامل بال‌هایی (لنگه‌های درب) است که وقتی فتوسل یا چشمی افراد یا اشیاء را تشخیص می‌دهد به دو طرف باز می‌شوند و به اجازه عبور می‌دهند. بال‌ها را می‌توان از مواد مختلفی ساخت. با این حال، به طور کلی آنها را با پروفیل‌های فولادی تهیه می‌کنند. اگر بال‌ها خیلی سنگین باشند، ممکن است با تاثیر بر نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار، ورود و خروج را کند کنند.
با این حال، همان‌طور که قبلا هم ذکر شد، حتما لازم نیست بال‌ها به دو طرف باز شوند. ممکن است طراحی‌های دیگری نیز برای نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار  انجام گردد. با این حال درب‌های کشویی چشمی‌دار، رایج‌ترین انوع این نوع درب‌ها  هستند.
سیستم موتور و محرک: در این سیستم، که مهمترین قسمت است و بیشترین تاثیر را بر نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار دارد، بیشتر از موتورهای دارای رمزگشا استفاده می‌شود. سیستم‌های موتور و محرک، به طور مستقل کار می‌کنند و بر عملکرد یکدیگر تأثیر می‌گذارند. تنظیمات مربوط به نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار را فقط می‌توان به دنبال عملکرد این سیستم‌ها انجام داد.

کاربرد درب چشمی

درب‌های چشمی یا فوتوسل را می توان با موادی مانند فلز، شیشه، فولاد ضد زنگ و شیشه ساخت. در واقع هیچ محدودیتی برای ساخت این نوع درب‌ها از نظر جنس و شکل وجود ندارد. به همین دلیل می‌توانیم طرح‌های مختلفی را برای باز و بسته شدن آنها ارائه کنیم. این نوع درب از نظر ظاهری بسیار شیک است. از آنجایی که کاربری راحتی داشته و ظریف است، اغلب در ساختمان‌های بزرگ و سازمانی استفاده می‌شود. مشاهده درب‌های فتوسل در بیمارستان‌ها، فرودگاه‌ها، مراکز خرید، موسسات دولتی، هتل‌ها و بازارهای بزرگ بسیار محتمل است. 
مزیت های درب چشمی دار

درب چشمی و مزایای آن

 راحتی
مزیت درب‌های فتوسل این است که بیش از هر چیز راحتی بیشتری را فراهم می‌کنند. عدم نیاز به استفاده از نیروی فیزیکی برای ورود و خروج از ساختمان‌ها باعث راحتی و افزایش اعتبار موسسات می‌شود.
 کمک به قشر آسیب‌پذیر
یک مزیت مهم دیگر، نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار برای گروه‌های محروم مانند معلولان و سالمندان است. آنها می‌توانند بدون نیاز به فشار فیزیکی و به تنهایی، از محوطه‌های مختلف عبور کنند و استقلال بیشتری را تجربه کنند. 
جلوگیری از ازدحام
از آنجایی که درب چشمی، امکان عبور و مرور افراد زیادی را فراهم می‌کند، ازدحام، صف و هرج و مرج در مکان‌هایی که درب‌های فتوسل وجود دارد، ایجاد نمی‌شود. تردد عابران سریع‌تر و منظم‌تر می‌شود.
صرفه‌جویی در وقت و نیروی فیزیکی
در مکان‌هایی مانند بازارها، مراکز خرید و انبارهایی که کالاها در آنها ذخیره می‌شود، نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار سبب می‌شود، هر بار برای باز و بسته کردن درب وقت و انرژی تلف نشود. سنسورها متوجه نزدیک شدن بار به درب می‌شوند و به طور خودکار درب را باز می‌کنند.
 صرفه‌جویی در مصرف انرژی
درب‌های چشمی با جلوگیری از اتلاف گرما در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌کنند. بستن درب درست بعد از ورود و خروج و گزینه استفاده از حالت زمستانی به این صرفه‌جویی کمک می‌کند.
معایب درب چشمی اتوماتیک
برخی از معایب این درب‌ها به شرح زیر است:
نصب و نگهداری
فرآیند نصب درب‌های چشمی، نیاز به تکنسین حرفه‌ای دارد. علاوه بر این، هزینه‌ها پس از نصب تمام نمی‌شوند. برای عملکرد مناسب، این درب‌ها نیاز به رسیدگی منظم دارند که مستلزم صرف هزینه است. 
مشکلات ناشی از قطع برق 
گاهی اوقات به دلیل قطع برق، گیت‌های برقی از کار می‌افتند و باعث مشکل می‌شوند. در این شرایط ممکن است لازم شود درب‌ها به طور دستی باز و بسته شوند. 
قیمت‌ بالا
درب‌های اتوماتیک چشمی، در مقایسه با همتایان دستی خود قطعا قیمت بیشتری دارند. با توجه به وجود بسیاری از ویژگی‌های خودکار، تهیه درب‌های اتوماتیک می‌تواند گران باشد. تعمیرات آنها هم گران‌تر است.
تمیز کردن
تمیز‌کردن درب‌های اتوماتیک چشمی دشوارتر است؛ زیرا برای جلوگیری از زنگ‌زدگی، باید قطعات داخلی مانند فنرها و پیچ‌ها را جلا داده و روغن‌کاری کنید. این درب‌ها همچنین به خدمات و بازرسی‌های مداوم نیاز دارند که برای همه آنها باید پول پرداخت شود. در مورد درب چشمی فلزی، ممکن است برای جلوگیری از زنگ زدگی نیاز به رنگ‌آمیزی و نگهداری دوره‌ای باشد. درب‌های اتوماتیک شیشه‌ای باید مرتبا تمیز شوند، چون یک شیشه کثیف بسیار زشت به نظر می‌رسد.
درب چشمی، نوعی درب اتوماتیک است که با استفاده سنسور فوتوسل، که وابسته به اشعه مادون قرمز است و به نور حساس است، عمل می‌کند. نحوه عملکرد درب اتوماتیک چشمی دار وابسته به تمام اجزای سازنده آن، مخصوصا قسمت کنترل مرکزی است. 
درب چشمی را بی‌شک می‌توان آشناترین و شناخته‌شده‌ترین نمونه از محصولات درب‌های مدرن و اتوماتیک نیز نامید. استفاده وسیع از این نوع درب به‌دلایل امنیتی در سال‌های اخیر رواج بیشتری یافته و درب چشمی را به محصولی همه‌پسند با موارد استفاده در فضاهای گوناگون تبدیل نموده است.
سنسور یا حسگر تعبیه شده در درب‌ چشمی اتوماتیک به‌عنوان قلب محصول، وظیفه شناسایی افراد و اشیاء را برعهده داشته و بدون نیاز به مراجعه حضوری، مراحل شناسایی را به انجام می‌رساند.
این کار برای هر نوع درب چشمی با حسگر تخصصی و به‌صورت فواصل تعریف شده در مدار درب قرار می‌گیرد. با وجود این حسگرها دیگر نیازی به استفاده از ریموت در درب‌های مدرن و اتوماتیک چشمی وجود نداشته و تردد با سرعت، سهولت و ایمنی بالایی صورت می‌گیرد.

درب چشمی و نقش مهم چشمی

چشمی که کار نظارت بر ورود و خروج افراد و اشیاء را بر عهده دارد، در عمل مهم‌ترین بخش هر درب اتوماتیک چشمی به‌شمار می‌آید. به‌همین دلیل نیز لازم است برای اطمینان از سلامت این چشمی‌ها آزمایش لازم صورت گیرد. برای این کار می‌توان یکی از 2 روش زیر را انجام داد: 
تعیین سلامت درب چشمی با شنیدن صدای رله قطع و وصل چشمی 
تعیین عملکرد دقیق درب چشمی با چک کردن نور چشمی‌ها توسط دوربین عکاسی یا موبایل 
 چنانچه مانعی بین امواج فرستنده و گیرنده در درب چشمی قرار داشته باشد، با توجه به تنظیمات صورت گرفته بر روی درب اتوماتیک چشمی، دستور توقف حرکت درب داده می‌شود. 

بهترین موقعیت برای نصب چشمی در درب چشمی کدام است؟

با توجه به شرایط عمومی تردد، بهتر است چشمی درب اتوماتیک در ارتفاعی بین 25 تا 60 سانتی‌متر از سطح زمین و در بخش بالایی چهارچوب 2 طرف درب نصب شود.
البته باید در نظر داشت این انتخاب در انواع مختلف درب‌ها از نظر اندازه‌ می‌تواند تغییر اندکی نیز داشته باشد.

درب چشمی و انواع آن

نمونه‌های مختلف و متنوعی از درب چشمی با توجه به نیاز و الزامات کاربردی ساخته می‌شود که معروف‌ترین آنها عبارتند از:
سنسور الکترومغناطیسی یا ماکروویو نمونه دیگری از محصولات درب چشمی است که با دریافت و تحلیل امواج الکترومغناطیسی دارای طول موج بیشتر از یک GH پاسخ مناسب داده و اغلب برای درب‌های چشمی اتوماتیک موسوم به (Automatic Door Sensors) از آن استفاده شده و اغلب در بخش بالایی درب اتوماتیک نصب می‌شود.
سنسور مادون قرمز از کاربردی‌ترین و معروف‌ترین سنسورهای درب چشمی است که در طیف وسیعی از درب‌های اتوماتیک نصب شده و با کمک امواج مادون قرمز عمل می‌کند. این نوع درب چشمی به 2 دسته سنسور حرکت مادون قرمز فعال و غیرفعال تقسیم می‌شود.
برای آشنایی با درب  کرکره برقی به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

درب چشمی یکی از پرکاربرد‌ترین درب‌های اتوماتیک است که استفاده فراوانی در مکان‌های مختلف دارد. این روز‌ها صرفه‌جویی در انرژی به یکی از چالش‌های اصلی بشر تبدیل شده و راه‌کار‌های زیادی برای کنترل آن اعمال می‌شود. استفاده از درب چشمی از جمله اقداماتی است که در فصول مختلف سال تاثیر زیادی در پیشگیری از هدر رفتن انرژی دارد. 

کاربرد درب‌ چشمی اتوماتیک

 درب‌ چشمی اتوماتیک یکی از اختراعات قرن بیستم است که زندگی را برای ما راحت‌تر کرده‌ است. این درب‌ها به‌صورت خودکار باز و بسته می‌شوند و نیازی به استفاده از دست ندارند. این ویژگی برای افراد کم‌توان، سالمندان و کودکان نیز بسیار مفید است. علاوه‌ بر این، درب‌های چشمی اتوماتیک در مصرف انرژی نیز صرفه‌جویی می‌کنند. درب‌ چشمی اتوماتیک در مکان‌های مختلفی مانند فروشگاه‌ها، هتل‌ها، بیمارستان‌ها، ادارات و ساختمان‌های مسکونی استفاده می‌شود. این درب‌ها کمک زیادی به آسایش و راحتی افراد در محیط‌های مختلف می‌کند. امنیت ساختمان نیز از دیگر مواردی است که با نصب و تنظیم درب چشمی می‌توان آن را ارتقا بخشید.

مزایای استفاده از درب‌های چشمی اتوماتیک

 درب‌های چشمی اتوماتیک مزایای زیادی دارند که در این بخش به چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم: راحتی: درب‌ چشمی اتوماتیک نیازی به استفاده از دست ندارد و همین امر برای افراد کم‌توان، سالمندان و کودکان بسیار مفید است. امنیت: درب‌ چشمی اتوماتیک می‌تواند از ورود افراد غیرمجاز به ساختمان جلوگیری کند. صرفه‌جویی در انرژی: درب‌ چشمی اتوماتیک به‌صورت خودکار باز و بسته می‌شود و این امر باعث صرفه‌جویی در انرژی می‌شود. زیبایی: درب‌ چشمی اتوماتیک می‌تواند جلوه‌ای زیبا و مدرن به ساختمان ببخشد. ازدرب اتوماتیک شیشه ای گردان بیشتر بدانید.

 قسمت‌های مختلف درب‌های چشمی

 سنسور چشمی: 

سنسور چشمی مسئول تشخیص حرکت و باز کردن درب است. این سنسورها معمولا از نوع مادون قرمز یا لیزری هستند. این سنسورها معمولا در بالای درب چشمی قرار گرفته و هنگام نزدیک شدن یک فرد یا شئ درب را باز کرده و پس از عبور فرد به‌صورت خودکار بسته می‌شوند.

موتور:

 موتور مسئول حرکت درب است. این موتورها معمولاً از نوع الکترومکانیکی یا هیدرولیک هستند.

مزایای درب چشمی

 درب‌‌‌های چشمی اتوماتیک مزایای زیادی دارند که در این قسمت به شرح چند مورد از مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم. راحتی: درب‌ چشمی اتوماتیک نیازی به استفاده از دست نداشته و این امر در بسیاری از موارد به مصرف‌کننده کمک می‌کند. نصب این نوع درب رفت و آمد برای سالمندان و کودکان را نیز آسان می‌کند. امنیت: درب‌ چشمی اتوماتیک می‌تواند از ورود افراد غیرمجاز به ساختمان جلوگیری کند. صرفه‌جویی در انرژی: درب‌ چشمی اتوماتیک به‌صورت خودکار باز و بسته می‌شود و این امر با پیشگیری از ورود و خروج هوای داخل ساختمان به بیرون در فصول مختلف سال، باعث صرفه‌جویی در انرژی می‌شود. زیبایی: درب‌های چشمی اتوماتیک می‌توانند به زیبایی ساختمان شما اضافه کنند. نمونه‌های مختلف درب چشمی با استفاده از متریال مرغوب و متنوع، نمای زیبایی به ورودی ساختمان می‌بخشد.برای کسب اطلاعات بیشتردرب هرمتیک بیمارستانی با ما همراه باشید.

 و در انتها...

 امروزه شاهد استفاده فراوان از درب چشمی در ساختمان‌هایی با کاربری متفاوت هستیم. مزایای فراوان این نوع درب موجب استقبال زیاد سازندگان از درب چشمی شده است. برای خرید و نصب این درب‌ها بهتر است با افرادی که در این زمینه فعالیت دارند مشورت کنید. اگر به دنبال راه‌حلی مناسب، ایمن و زیبا برای ورود و خروج از ساختمان خود هستید، درب‌های چشمی اتوماتیک می‌توانند انتخابی مناسب و مقرون‌به‌صرفه باشند.


کیفیت ماندگار است

Aluminum door, window and facade